Sisällön tarjoaa Blogger.

Yksikin avain tekee meistä vahvemman

Aloitettuamme seurustelun, aloitimme myös keskustelun parisuhteemme liekin ylläpitämisestä. Olemme kumpikin yhtä mieltä siitä, että parisuhdetta ja etenkin avioliittoa tulisi pitää tärkeimpänä suhteena, ja siihen jos mihinkä tulisi panostaa. Olemme yhtä mieltä myös siitä, että avioliitossa on oltava epäitsekäs ja asetuttava usein puolison saappaisiin. Mietimme, että voisimmeko saada lisää avaimia avioliittoomme ja mistä niitä löytäisimme. Pian alkoikin vahvistua ajatus osallistumisestamme jollekin Parempi avioliitto Ry:n leireistä.

Parempi avioliitto Ry:n seminaareissa pyritään kriisien ennaltaehkäisemiseen, sekä ratkaisemaan jo syntyneitä ristiriitoja. Heidän toiminnassaan on parisuhdeseminaareja, leirejä, ja lisäksi myös miehille ja naisille suunnattuja erillisiä tapahtumia. Parempi avioliitto Ry:n työ on valtakunnallista kansalaisjärjestötoimintaa, ja sitä pidetään yllä vapaaehtoisvoimin. Heidän toimintansa on suosittua, sillä he ovat järjestäneet erilaisia seminaareja jo neljänkymmenen vuoden ajan. Pakko arvostaa! Parasta heidän toiminnassaan on ehdottomasti se, että nämä leirit eivät ole pelkästään parisuhdetapahtumia, vaan ne ovat koko perheen leirejä. Vanhemmille on luennot sekä ryhmät, lapsille on järjestetty samanaikaisesti oma lastenleiri.
Eikös kuulostakin melko ainutlaatuiselta?

Yritimme jo viime keväänä osallistua seminaariin, jossa lasten psykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen oli pitämässä luentoa, mutta se olikin jo täynnä. Nyt syksyllä kuitenkin pääsimme Järvenpään syysseminaariin mukaan. Jari Sinkkonen oli tälläkin kerralla mukana pitäen yhden luennoista, me todella tykkäsimme! Kiitos.Ensimmäisen luennon aiheena oli:

- Tahdomme yhä - Pitkän avioliiton pilareita

Myöhempien luentojen aiheina oli:

- Mitä jos puoliso ei vain ole puhuvaa sorttia? - Erilaiset kommunikaatiotavat suhteen voimavarana 

- Hoitava parisuhde - Voiko kiintymysmalli muuttua aikuisuudessa? 

- Ahnas aikavaras - Somen vaikutukset parisuhteessaMielestämme seminaarin parasta antia oli ehdottomasti luentojen jälkeiset pienryhmät. Kokoonnuimme aina samalla porukalla, jokaisen luennon jälkeen. Meidän lisäksemme ryhmässä oli ylläpitäjät ja kaksi muuta avioparia. Meidän ryhmäämme yhdisti se, että me kaikki olimme menneet naimisiin viimeisen parin vuoden sisällä. Toki ryhmän ylläpitäjät olivat olleet naimisissa jo huomattavasti pidempään, noin 10 vuotta. Kävimme läpi luentoja sekä ryhmätehtäviä. Mietimme omaa parisuhdettamme, keskustelimme hyvin avoimesti parisuhteista, todella henkilökohtaisella tasolla. Avoimessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä oli helppoa jutella. Puhuimme riidoista ja ristiriidoista, sopimisesta ja anteeksiannosta.

Erään ryhmätapaamisen jälkeen meille kuitenkin puhkesi raju riita, kun lähdimme viemää lapsia takaisin hoitoon.

T - Eve pyysi minua ottamaan hänestä muutaman valokuvan, asettuen itse puun alle poseerausasentoon. Tsuumaillessani kameralleni sopivaa kuvakulmaa, kävelinkin epähuomiossa päin noin polven korkuista kiveä, joka iskeytyi erittäin kovalla voimalla suoraan sääriluuhuni. Kaiken lisäksi olin jo valmiiksi hieman pahalla tuulella eräästä toisesta asiasta, ja nyt suuttumukseni purkautui kivun saattelemana vaimooni:
"Ai per**le! Mitä säkin siinä vain toljotat, olisit voinut sanoa jotain, kun kerran näit että kävelen suoraan tuohon kiveen!" Tähän väliin minun on hieman kiillotettava sädekehääni: arjessa minulla ei ole tapana kiroilla tai haukkua, mutta jos suuttumukseni menee yli "tietyn rajan", saatan olla erittäin paha suustani. Teen jatkuvasti töitä sen eteen, etten suuttuessani loukkaisi sanoillani.

E - Olin kauhuissani siitä, miten Teemu sanoi yhtäkkiä minulle niin rumasti. Minulla oli ollut hyvä fiilis päällä, enkä huomannut Teemusta, että hänen mieltään ärsytti jokin asia. Yhtäkkiä hän vain täräytti noin ilkeän kommentin! Järkytyin ja aloin itkemään. Minulla on ollut totuttelemista hänen kielenkäyttöönsä suutuspäissään. Onneksi hän kuitenkin leppyy yhtä nopeasti kuin suuttuukin. Lähdimme tilanteen jälkeen eri suuntiin. Teemu meni pyörimään ympyrää Elian kanssa rattailla, kun minä taas lähdin Aadan kanssa keinumaan, jonka jälkeen pääsimme viemään lapset hoitoon. Teemu katosi hakemaan kahvia, ja toi minulle samalla mansikkasuukon. Hän pyysi anteeksi, ja asia oli sovittu. Kotimatkalla vielä keskustelimme asiasta ja kaikki oli hyvin. 


Myös käytännön järjestelyt toimivat kuin junan vessa!

Lastenhoito oli järjestetty vapaaehtoisvoimin päiväkoti Valona:ssa, aivan seurakuntaopiston vieressä.  Lapset saivat hoidossa tukea toisistaan, sillä heillä oli kaksi omaa hoitajaa. Hoitajat olivat nuoria tyttöjä, jotka vaikuttivat erittäin hyvin lasten kanssa toimeen tulevilta. Aada jäi hoitoon mielellään, eikä jäänyt itkemään peräämme. Lähetimme tekstiviestillä kaikki Eliaa koskevat tarpeelliset tiedot toiselle hoitajista, kaikki toimi loistavasti! Näin myös äiti sai mielenrauhan vauvan käsittelyä ajatellen.

Seminaarissa järjestettiin myös iltaohjelmaa, jossa pääsi harjoittelemaan paritanssia, kuuntelemaan Stand up koomikko Mikko Vaismaata, sekä viettämään kahdenkeskistä aikaa. Meidän oli kuitenkin lähdettävä lasten vuoksi aikaisemmin kotiin, joten emme pystyneet osallistumaan iltaohjelmaan ollenkaan. Haaveenamme onkin, että pääsisimme vielä joskus vastaavaan seminaariin kokonaan ilman lapsia. ;) Ehkä silloin saisimme seminaarista vielä enemmän irti?

Suuri kiitos Parempi avioliitto Ry:lle, että pääsimme mukaan syysseminaariin. Kiitos hyvin järjestetystä seminaarista, lastenhoidosta sekä maittavasta ruoasta. Kiitos, teette hyvin ainutlaatuista ja tärkeää työtä! Voimme hyvällä omalla tunnolla suositella Parempi avioliitto Ry:n tapahtumia aivan kaikille. Toivottavasti nähdään siellä!

Kuvat: Dom PrantlEve & Teemu

2 kommenttia

  1. Hei, miten sitten muut parit joilla oli lapsia, olivat järjestäneet illat? Miksi siellä ei voisi olla myös iltahoitoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illassa oli myös lapset mukana osalla, meillä oli hieman pidempi kotimatka ja lapset alkavat aikaisin nukkumaan :) Täytyykin viedä ehdotus ilta hoidosta eteenpäin. Luulen kuitenkin, että kun on vapaaehtoisia hoitajia koko päivän töissä niin on ajateltu, että saavat vapaa illan. Kuitenkin nuorista vapaaehtoisista kyse, jotka käyvät viikot koulussa :)

      Poista