Sisällön tarjoaa Blogger.

Kieltäydy tai antaudu

74 neliöinen pieni kerrostalo kolmio Helsingissä. Lähellä, mutta silti niin kaukana. Koti, johon muutimme ajatuksella, että tässä asumme ainakin seuraavat viisi vuotta. Toisin kuitenkin kävi. Nyt ymmärrämme mikä on oikea koti. Koti, joka on kaukana kiireisestä arjesta. Meidän koti on Etelä-Pohjanmaalla, Seinäjoella. Meillä on täällä hyvä olla, ja olemme tukiverkoston ympäröimänä. Muutto tuli kuin puskista - vaikkakin ajatus oli leijunut ilmassa jo jonkin aikaa.


T - Jumalalla oli tekemistä siinä, että sydämeni pehmenisi ajatukselle muuttamisesta. Vähän ennen lopullista päätöstämme ilmoitin Evelle päättäväisesti: 

"Meidän elämämme on täällä Helsingissä. Seinäjoella on kiva käydä, mutta siellä ei ole mitään, enkä halua muuttaa sinne takaisin." 

Tämän jälkeen asiasta ei enää puhuttu. En ajatellut enää koskaan muuttavani Seinäjoelle.

E - Itse olin kokenut jo pidemmän aikaa, että Jumala puhui Seinäjoesta. Ensimmäinen kerta oli silloin, kun emme vielä seurustelleet. Koin, että Isä laittoi minut valitsemaan Seinäjoen ja pääkaupunkiseudun väliltä. Silloin valitsin pk-seudun. Vuosi sitten Herra alkoi jälleen puhua Seinäjoesta. Silloin hain jopa töitä Seinäjoelta, mutta aika ei ollut oikea. Koin Seinäjoen niin vahvasti, että jouduin kriisiin. Näin miten mieheni ei ollut halukas muuttamaan. En puhunut Teemulle siitä, mitä koen. Varovaisesti juttelin kyllä Seinäjoelle muuttamisesta, kokeillen kepillä jäätä. Samalla rukoilin, että päätös Seinäjoelle muuttamisesta tulisi mieheltäni, perheemme päältä, ja että Jumala puhuisi suoraan Teemulle. Teemu oli niin voimakkaasti muuttamista vastaan, että ajattelin olevani täysin hullu ja kokevani aivan omiani. Rukoilin, että Isä ottaisi pois kaikki ajatukseni Seinäjoelle muuttamista kohtaan. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

T - Olimme olleet käymässä sukulaisteni luona, ja ajaessamme takaisin Helsinkiin, ajatus sitten iski kuin salama kirkkaalta taivaalta: 

"Eve, muutetaan Seinäjoelle." 

Tätä edelsi keskustelu, jonka aikana hän oli rukoillut mielessään, ja tuossa hetkessä rakas vaimoni lausui minulle juuri oikeat sanat, jotka lopulta avasivat Hengelliset silmäni. Muuttamisesta emme kuitenkaan olleet puhuneet matkalla mitään. Asia oli sillä selvä. Löimme kirjaimellisesti kättä päälle - samalla tavoin kuinka päätimme ystäväni kanssa aikoinaan Helsinkiin muuttamisesta - ja irtisanoimme asuntomme saman tien. Se oli jännittävää, tai paremminkin hullua, koska jäimme käytännössä tyhjän päälle. Koimme kuitenkin, että päätöksemme oli Jumalan tahdon mukainen. Koimme, että Herra halusi meidät Seinäjoelle.


Kaikki tapahtui todella nopeasti. Aloimme heti etsiä uutta asuntoa sillä toiveella, että löytyisi asunto johon voisimme asettua. Ei siis väliaikaista asuntoa, vaan koti. Löysimmekin kolme hyvää vaihtoehtoa, mutta mikään niistä ei tuntunut "omalta". Se oli hullua, koska aikaa oli todella vähän ja se hirvitti. Olisi ollut järkevää ottaa ensimmäinen mahdollinen asunto, mutta emme saaneet rauhaa asiassa. Halusimme asunnon, jossa myöskin lasten olisi mielekästä asua, sekä asunnon, joka todella tuntuisi kodille.

T - Rukoilimme yhdessä Jumalan tahdon toteutumista ja sovimme, että muutamme vaikka risaiseen koppiin jos Herra niin haluaa. Elämämme kuuluu Jumalalle, olivat olosuhteet mitkä hyvänsä. Ja toden totta minua pelotti. Sen myönnän. Samalla muistin erään uskovan veljen rohkaisevat sanat: 

"Jos kaadutaan, niin kaadutaan eteenpäin. Herraa kohti". 

Ei enää taaksepäin.

E - Meille puhkesi myös riita kun etsimme asuntoa. Stressi oli valtava, ja oli vaikeaa kuulla mikä olisi Jumalan tahto. Riidan keskellä koin Herran sanovan, että mene vuokraovi.comiin. Menin, ja sinne oli ilmestynyt juuri paria minuuttia aikaisemmin uusi asunto vuokrattavaksi. Katsoin Teemua ja sanoin: "Tämä taitaa olla meidän tuleva koti".

T - Tykästyin tarjolla olevan asunnon kuviin välittömästi. Eve oli myös aikaisemmin kysynyt, että onko minulla jotain unelmia asunnon suhteen. Sauna on minulle rakas, joten kerroin unelmoivani sellaisesta korkeasta kiukaasta jossa on paljon kiviä! Muuta en siihen hätään keksinyt.

Asunnossa jota tuijotimme, oli kaiken muun lisäksi yksittäinen kuva isosta korkeasta kiukaasta. Asunnossa oli tilava kodinhoitohuone, sekä kolme makuuhuonetta. Asunnossa oli kaksi erillistä vessaa, yhtenäinen keittiö ja olohuone, sekä omaa pihaa. Juuri ne haaveet täyttyivät, mitkä olivat meidän yhteisiä unelmia tulevan kodin suhteen. Haimme asuntoa, ja parin päivän kuluttua tuli sähköposti, että asunto olisi meidän.Perheenä haluamme edetä Jumalan tahdossa, koska olemme kokeneet sen, että siinä on syvä rauha. Olivat olosuhteet sitten millaiset hyvänsä. Jumalan tahdossa elämisen tie on monesti vaikea, koska on kuoltava itselleen - se on armoa ja Jumalan työn hedelmää uskovassa. Me olemme antaneet elämämme Jumalan käteen ja annamme kunnian kaikesta Herralle.

Olemme todella kiitollisia meidän upeasta kodista. Vaikka toivoimmekin kaunista kotia, osasimme vain unelmoida näin upeasta kodista minkä saimme. Odotuksemme ylittyivät täysin. Kiitos jokaiselle muutossa auttaneelle, sekä esirukoilijoillemme! Jumala on hyvä, hänellä on hyvä tahto sinua kohtaan.Ja siunattua uutta vuotta 2019 jokaiselle!Kuvat: Sini Kärppä


- Eve & Teemu

4 kommenttia

 1. No kylläpäs oli yllätys! Eikö sinulla nimenomaan ollut tukiverkot, esimerkiksi ystävät Helsingissä? Miksi ette kertoneet tästä storyssa mitään? Miten Ada on sopeutunut? Toivoisin kovasti postauksia omaankin blogiisi. Onnea uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäviä on ympäri suomea ja kyllä niitä on paljon pk seudulla, mutta perhettä siellä ei ollut. Nyt Seinäjoella on taas Teemun perhe, josta on suuri tuki. Ennen kaikkea lapsia ajatellen. Oman perheen luokse matka on lähes sama kuin Helsingistä :) Päätimme, että emme kerro someen mitään, koska halusimme keskittyä täysin muuttoon ja perheeseen. Joulun alla muutto oli hieman raskasta ;D Näin tuntui parhaalle. Aada on sopeutunut todella hyvin, nauttii kun on tukiverkostoa lähellä. Oma blogini on tällä hetkellä kysymysmerkkinä, että mitä blogilleni tapahtuu :) Kiitos sinulle!

   Poista
 2. Oi,onnea!:)Teillä on todella kaunis koti ❤️ ainakin olohuoneen perusteella :) tuleeko erikseen kodin esittely postaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on se muutenkin kyllä kaunis, tykätään todella paljon! Erillistä kodin esittely postausta ei tule 😊

   Poista